#BBMU 2017 – ZNANJE, UŽITEK, NAVDIH

AVTOR: Maša – Low Maintanance Beauty Blog

10. november je bil z zlatimi črkami že nekaj mesecev v koledarjih lepotnih blogerk zapisan kot prav poseben praznik. Že tretjič se je obetal dan, poln novega znanja, poznanstev, navdiha, druženja ter užitkov ob preizkušanju lepotnih novosti. Več kot 70 lepotnih blogerk se je v zgodnjem jutru zgrnilo v Hotel Lev v prestolnici z enim samim namenom – prisostvovati največji konferenci lepotnih blogerk v Sloveniji, Beautiful Bloggers MeetUpu. Dogodek je že tretje leto zapored organizirala Nika Veger, ki ji je pri izpeljavi čudovitega dne pomagal tudi partner, Peter Poles. Ta je kot vedno skrbel za nemoten potek konference ter s svojim hitrim jezikom tekom celotnega dne zabaval udeleženke.

Jutro se je začelo z Melvitinim zajtrkom. Blogerke smo uživale v zdravih prigrizkih in matičnem mlečku, vroči kavici ter zvokih klavirske glasbe. Melvita je vsako blogerko obdarila tudi z vrečko polno daril, ki so nam še kako prav prišla skozi ves dan ~ v njej smo našle robčke, kremo za roke, pilico in druge uporabne malenkosti.

Po klepetu je bil čas za prvo predavanje dneva. O motivaciji in ciljih, pa tudi o naših vrednotah in povezovanju med sabo smo se pogovarjale z mag. Ireno Deželak. Sledilo je predavanje Lene Gregorčič o SEO. Tri črke tvorijo kratico, ki jih blogerke še kako dobro poznamo, malo pa se je tudi bojimo. Prav zato je Lena poskrbela, da smo se s SEO spet nekoliko bolj spoprijateljile in verjamem, da je marsikatera od njenega predavanja odnesla veliko novega znanja.
Dopoldne je sklenila Tjaša Deu, ena najbolj uspešnih slovenskih YouTube ustvarjalk. Njeno predavanje bi lahko opisali z eno samo besedo: snemaj! Pa ne jutri, niti ne pojutrišnjem, ampak zdaj! Nasveti izkušene kolegice bodo še kako prav prišli lepotnim blogerkam, ki se že dlje časa opogumljajo za vstop na YouTube platformo.

Po jutranjih predavanjih in miganju z možgančki je bil čas, da razmigamo tudi svoje čute. Poleg okusnega kosila, ki so nam ga pripravili v Hotelu Lev, so nas v avli čakale čudovite pop-up stojnice sponzorjev.
Z nami so bili v dopoldanskem delu: Honor (s predstavitvijo mobilnega telefona Honor 9), MakeUp Revolution (z božičnimi novostmi), Lotique Makeup (nova slovenska znamka ličil nam je predstavila zadnje novosti in najbolj prodajane izdelke), Medex (z linijama BeeSecret in Kolagen Lift), Philips (ki je predstavljal novo Lumeo in naše frizure spravljal v red z najnovejšimi kodralniki), Rauch (s smoothiji #RauchFresh, ki so nas izdatno okrepčali in nam dali nov zagon energije), S. Oliver (z novo linijo So Pure parfumov), Smile Concept Store (ki je v Ljubljani odprl novo, bolj moško trgovinico), VivaDerm (z novo linijo Caudalie izdelkov), The Body Shop (s praznično ponudbo ), Yankee Candle (z božičnimi svečkami in čudovito dišečo stojnico), L’Occitane (z novo toaletno vodo Terre De Lumiere L’Eau), Afrodita (z novo linijo izdelkov s sivko in arganovim oljem), Avon (z novostmi iz linije ličil Mark) ter Fidimed (s prehranskimi dopolnili). Medijski sponzor konference je bil tudi letos Cosmopolitan, z nami pa je bila tudi Ars Florae Gardenia, ki nam je ne le predstavila nove trende za praznično okrasitev doma, ampak poskrbela tudi za čudovit ambient v predavalnicah. Že po uri smo imele blogerke na fotoaparatih stotine fotografij, v rokah na desetine vrečk, dne pa še zdaleč ni bilo konec!

Spet je bil čas za predavanja, tokrat popolnoma druge, a nič manj pomembne teme.
Popoldne je otvorila Petra Arula, ki je z nami spregovorila o jezikovni pravilnosti naših blogov in nam omogočila hitro obnovitev srednješolske slovnice. Nina Glamuzina Kranjc iz Aikon akademije je spregovorila o mitih, ki obkrožajo nego obraza in z revolucionarnimi pogledi na to temo spodbodla diskusijo z občinstvom.
Sledilo je predavanje Monike Horvat iz agencije Kuka, ki nam je v svojem predavanju skušala podati čim več informacij, s katerimi bo naše oglaševanje na družbenih omrežjih učinkovito, pametno – in ne predrago. Glede na to, da se mnoge blogerke šele odločamo za samopromocijo, vsekakor zelo zanimivo in uporabno predavanje.

Zadnje predavanje je potekalo v obliki okrogle mize. Udeleženke dr. Sandra Bašič Hrvatin, Katarina Bervar Strnad, Nika Erčulj in dr. Sonja Merljak Zdovc so z moderatorko Ulo Furlan spregovorile o medijski odgovornosti in pismenosti. Kuliji blogerk so pridno drveli čez papir in iskreno lahko rečem, da je bil to pogovor, ki smo ga morda kot skupnost najbolj potrebovale.

Lepotna blogerska skupnost v Sloveniji je vsako leto večja, pridobiva na pomenu in dobiva močan glas. Ta glas smo blogerke pred mesecem dni izkoristile tudi v glasovanju za najboljše lepotne znamke in izdelke leta, na konferenci pa je bil čas, da se najboljšim podelijo nagrade Beauty Bloggers Awards 2017.
Letos so te odnesli domov Olaplex (naj izdelek za nego las), Add Actives C20 Tetraforce (naj izdelek za nego obraza), Gel za prhanje Terre De Lumiere znamke L’Occitane (naj izdelki za nego telesa), S.Oliver For Her (naj dišava), Licila.si (že tretje leto zapored najboljša spletna trgovina), The Ordinary (naj lepotna inovacija), Afrodita (že tretje leto zapored naj slovenska znamka) ter podjetje Stillmark, ki smo ga nagradile za najboljše sodelovanje z lepotnimi blogerkami. Ker pa smo blogerke tudi skupnost, ki se med seboj podpira, vsako leto izmed nas izberemo eno, ki je s svojim delovanjem zaznamovala preteklo leto. To je letos postala Gabi z bloga Parokeets, ki je z izjemnim znanjem in izkušnjami, dobro voljo ter ogromno energije lahko vzor vsem nam.

Zadnji del večera je zaznamovalo lepotno razvajanje, tudi tokrat z novimi stojnicami in novimi ponudniki lepote. Blogerke smo se lahko ustavile v kotičku Olaplex, Alterne ter salona Med in mleko, kjer so nam umetelno uredili pričeske. Pri Catrice smo spoznavale novo omejeno izdajo ličil Catrice & Kaviar Gauche, Nelipot nam je predstavil vrsto novih, inovativnih izdelkov za nego telesa in osebno higieno, Gelish in Sisi-nger 21 pa lake Morgan Taylor. Skozi cel dan nas je s svojimi pozornostmi spremljala tudi znamka Vichy.

Druženje se vsako leto zavleče pozno v večer. Noge so morda res utrujene od stanja in roke težke od premnogih vrečk, s katerimi so nas obdarili sponzorji, vendar pa konferenca prav v vsaki udeleženki zaneti iskrico nove energije, zanosa in idej, ki so vir novega ustvarjanja. Ko pa so se končno ugasnile luči (in je v hotelu zaradi vsega klepeta malo “deževalo” iz stropa), smo si samo še pomahale in rekle – se vidimo čez leto dni. Nepozabno, neverjetno, navdihujoče, noro. Beautiful Bloggers MeetUp.

BBMU_Med_in_mleko