Kako do hotela Lev? Tako …

Tokrat bo konferenco lepotnih blogerk, Beautiful Bloggers MeetUp, gostil elegantni Hotel Lev, ki se nahaja na Vošnjakovi ulici 1 v Ljubljani, praktično v samem centru mesta, le streljaj od parka Tivoli. Za tiste, ki prihajate z drugega konca Slovenije, smo pripravili nekaj napotkov in možnosti glede prevoza in parkiranja.

hotel Lev

1. Z avtomobilom

• Najcenejše parkiranje je na enem izmed ljubljanskih P+R parkirišč (Dolgi Most, Barje, Stožice, Studenec, Ježica). Celodnevno parkirnino, 1,2 €, plačaš z Urbano (kupiš jo lahko na Urbanomatu ali npr. v trafikah), v to ceno pa sta všteti tudi dve vožnji z mestnim avtobusom (recimo od parkirišča do ­centra ter obratno).
Več o tem si preberi tukaj.

• Dražje, a bolj udobno je parkiranje na parkirišču Tivoli (I ali II). Če parkiraš na skrajnem južnem koncu parkirišča I, te čaka le lep in kratek, 3 minutni, sprehod do Hotela Lev (ne spreglej stopnic, ki te popeljejo na Celovško cesto). Cena: 0,60 € za prvi 2 uri, vsaka naslednja 0,60 €. Namig: parkirišče se zapre ob 20:00 – to običajno pomeni dvignjene zapornice. 😉
Klik-klik za podrobnosti.

Parkiranje v samem hotelu je mogoče v garaži, v kletnih prostorih Hotela Lev, na Vošnjakovi ulici 1. Cena celodnevnega parkiranja je 20 €.

2. Z mestnim avtobusom

Z mestnim avtobusom lahko do neposredne bližine lokacije naše konference dostopaš z vseh koncev Ljubljane. Za vožnjo z mestnim avtobusom potrebuješ mestno kartico Urbano (kupiš jo lahko na Urbanomatu ali npr. v trafikah) in naloženo dobroimetje v višini vsaj 2,4 € (vožnja v eno smer stane 1,2 €).

V neposredni bližini Hotela Lev je postajališče (Gosposvetska), tam ustavijo avtobusi številka 1, 5, 7 in 8.
Na postajališču Bavarski dvor, ki je od hotela Lev oddaljeno 3 minute hoda, ustavijo avtobusi številka 2, 6, 7, 8, 9, 13, 14, 18, 19, 20, 22.

Najboljši pregled nad linijami ter voznimi redi dobiš na strani lpp.si.

3. Z vlakom ali avtobusom

Iz glavne železniške ali avtobusne postaje v Ljubljani se lahko do hotela tudi sprehodiš. Namig: 9 minutni sprehod lahko mine hitreje v družbi katere izmed blogerk, ki se bodo udeležile 2. konference organizirane samo za nas.

4. S taksijem

• V Ljubljani deluje več taksi služb, najboljše razmerje med hitrostjo in kakovostjo storitve ter ceno pa zagotavlja Laguna. Cena štartnine je 0,93 €, prevoženega kilometra pa 0,89 €. Telefonske št. na katerih so dosegljivi: 080 1117, 080 12 33, 01 511 23 14, 031 492 299.

• Lahko pa uporabiš tudi novo aplikacijo HOPIN, brezplačno aplikacijo za naročanje taksija preko pametnega telefona in tabličnega računalnika. Tako boš le s tremi kliki naročila sebi najbližji taksi. Pred potrditvijo naročila pa boš lahko izbrala tudi ceno na kilometer, tip avtomobila ali dobro ocenjenega voznika. Kako in zakaj uporabljati aplikacijo preveri tukaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.