Predura: Izstrelitev v uporabno statistiko za blogerke

Če v vesolju obstaja črna luknja, potem v blogerskem univerzumu obstajajo analize. Prostor, v katerem se ustavi čas, ko začneš raziskovati branost svojega bloga in druge kazalce obiska, obiskovalcev, pojavljanja … Kako se v tem vesolju znajti, da lahko izračunaš  koeficiente branosti, ki so pomembni za tvoje nadaljnje ustvarjanje in potencialne oglaševalce?

Google Analytics AudienceDa boš to predavanje lahko spremljala udobno, te želimo opremiti z osnovami. Zato preberi nekaj zapisov oz. nasvetov, ki so zbrani na posebnem blogu – BLOGERJI. To je blog, ki ponuja blogerjem nasvete s tehničnega področja. Npr. kako namestiti Google Analytics (GA) analitiko na Blogspot blog, kateri tipi formularjev za komentiranje obstajajo, ter kaj so njihove prednosti in slabosti, pregled obstoječih funkcij, ki jih bomo spremenili iz latovščine v odlično pomagalo … to je le nekaj tem, ki se bodo znašle na blogu.

Kaj če Google Analize še nimam?

Ker bo predavanje o statistki potekalo na prikazu najbolj zanimivih in pomembnih delov Google Analytics platforme, te vabimo, da si že vnaprej aktiviraš omenjeno storitev -> TUKAJ.

Odštevaj z nami

Uspešno izstrelitev v vesolje analiz ti želimo. Če misija ni uspela, pa z veseljem nudimo pomoč …

10, 9, 8, 7, 6, pet, štiri, tri … nalagam GA …

 

**Novim zapisom v zvezi s konferenco lahko slediš na Bloglovinu.**

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.