Zakaj in kako uporabljati naravno kozmetiko?

Kozmetika je del vsakdana, prepletena je z ogromno koraki našega življenja. Prvi stik z njo imamo že ob jutranjem čiščenju, zvečer pa se poslovimo če že ne z nočno nego, z večerno prho. Si zato kdaj pomislila, da bi bilo dobro uporabljati naravno?

dobra-naravna-kozmetika-dvorec-trebnik-supermarket-by-beautyfullblog-24

Če se ti je morda v glavi kdaj porajalo vprašanje »zakaj kupiti in uporabljati naravno kozmetiko?«, ti bo morda pri naslednjem nakupu pomagalo naslednjih nekaj razlogov:

1. NARAVNA KOZMETIKA JE OKOLJU BOLJ PRIJAZNA

Tudi pri proizvodnji kozmetike industrija pušča grozovite posledice na okolje – zaradi pridobivanja sestavin, kot tudi proizvajanja embalaže. Vpliva tako na rastlinstvo, kot tudi živalski svet. Prav znamke, ki proizvajajo izključno naravno kozmetiko, se trudijo negativne vplive kar se da zmanjšati, hkrati pa že same sestavine ne terjajo tako hudih posledic. Še en razlog več je, da pri uporabi proizvoda in posledičnemu izločanju v okolje, celotna narava manj trpi.

2. NARAVNA KOZMETIKA JE BREZ ŠKODLJIVIH INVAZIVNIH KEMIKALIJ

Čeprav je potrebno tudi pri izbiri naravnih sestavin biti pozoren, je veliko manjša verjetnost, da boš pri uporabi naravne kozmetike naletel/a na eno izmed naslednjih škodljivih sestavin: parabeni, ftalati, triklosan, benzofenon, oksibenzon, sintetične dišave… Manj možnosti je torej za vnetja, iritacije, rdečico in celo izbruhe mozoljev ter druge stranske učinke. Dolgoročno je lahko rezultat uporabljanja naravne kozmetike izjemen, koža je hvaležna in pomirjena.

3. NARAVNA KOZMETIKA JE BOGATA IN HRANLJIVA

Izdelki naravne kozmetike so lahko izjemno bogati v smislu hranljive vrednosti za samo kožo. Med sestavinami naravnih izdelkov se pogosto najdejo hranljiva olja, kot so na primer arganovo, jojobino, avokadovo, ter ekstrakti, kot so na primer ekstrakt zelenega in belega čaja ter izvlečki semen različnih rastlin. Le-ti kožo mehčajo, jo dodobra nahranijo in jo celo zaščitijo pred škodljivimi učinki okolja. Antioksidativno delovanje naravnih produktov preprečuje tudi nastajanje gubic, pomaga pri večji tvorbi kolagena in elastina.

Odgovor na vprašanje »kako uporabljati naravno kozmetiko?« je preprost. Večina lepotnih strokovnjakov je mnenja, da je pri negovalnih produktih včasih bolje stopiti korak nazaj in čim manj komplicirati. Tako so med najbolj učinkovitimi prav tisti produkti, ki ne vsebujejo kilometrskega seznama negovalnih sestavin, kot so izdelki slovenske znamke Dvorec Trebnik. 100% negovalna olja so na primer izredno učinkovita in vedno bolj priljubljena. Za boljšo učinkovitost naravne kozmetike pa se velja držati naslednjih pravil:

  • NAJPREJ: VODNA OSNOVA Da bodo produkti zares dobro učinkovali, je potrebno upoštevati njihovo zaporedje nanašanja. Čiščenju kože naj sledi nanos produkta na vodni osnovi – to naj bo osvežujoč tonik, čez katerega lahko nato naneseš še vlažilni serum. Odlična sta Dvorec Trebnik Osvežujoč tonik in Dvorec Trebnik Vlažilni serum z hialuronsko kislino. Ko se bosta ta dva dobro vpila, je čas za naslednji korak…
  • 2. NATO: BOGATEJŠE TEKSTURE Produkte z bogatejšimi teksturami se po pravilu nanaša po lahkotnejših, ki bazirajo na vodni osnovi. Ta korak lahko predstavlja hranilna negovalna krema, ali pa vlažilni losjon, ki mu je primešana kakšna kapljica negovalnega olja. Produkt najprej nanesi na čisto dlan, ga segrej (aktiviraj!) in nato nanesi na kožo. Masažni gibi bodo delovali blagodejno in povečali učinkovitost izdelka.