Blog

Kako do Mestnega muzeja Ljubljana?

MGML se nahaja na Gosposki 15 v Ljubljani, čisto blizu Križank.

Če načrtuješ pot z LPP
Najbližji avtobusni postaji sta Križanke (2, 3, 3G, 3N, 11, 27NS) in Drama (1, 2, 3, 3N, 6, 6B, 9, 11, 19I, 19B, 27).

Če načrtuješ pot s kolesom
Najbližje postaje mestih koles BicikeLJ so na Zoisovi 2 (postaja #14), na Bregu 20 (# 5) ter na začetku Grudnovega nabrežja (#6).

Če prideš z avtom
Plačljiva parkirna mesta v bližini so pri NUK2, na Vegovi ulici ter v Garažni hiši Kongresni trg.
Povezava do zemljevida

#BBMU 2017 – ZNANJE, UŽITEK, NAVDIH

AVTOR: Maša – Low Maintanance Beauty Blog

10. november je bil z zlatimi črkami že nekaj mesecev v koledarjih lepotnih blogerk zapisan kot prav poseben praznik. Že tretjič se je obetal dan, poln novega znanja, poznanstev, navdiha, druženja ter užitkov ob preizkušanju lepotnih novosti. Več kot 70 lepotnih blogerk se je v zgodnjem jutru zgrnilo v Hotel Lev v prestolnici z enim samim namenom – prisostvovati največji konferenci lepotnih blogerk v Sloveniji, Beautiful Bloggers MeetUpu. Dogodek je že tretje leto zapored organizirala Nika Veger, ki ji je pri izpeljavi čudovitega dne pomagal tudi partner, Peter Poles. Ta je kot vedno skrbel za nemoten potek konference ter s svojim hitrim jezikom tekom celotnega dne zabaval udeleženke.

Jutro se je začelo z Melvitinim zajtrkom. Blogerke smo uživale v zdravih prigrizkih in matičnem mlečku, vroči kavici ter zvokih klavirske glasbe. Melvita je vsako blogerko obdarila tudi z vrečko polno daril, ki so nam še kako prav prišla skozi ves dan ~ v njej smo našle robčke, kremo za roke, pilico in druge uporabne malenkosti.

Po klepetu je bil čas za prvo predavanje dneva. O motivaciji in ciljih, pa tudi o naših vrednotah in povezovanju med sabo smo se pogovarjale z mag. Ireno Deželak. Sledilo je predavanje Lene Gregorčič o SEO. Tri črke tvorijo kratico, ki jih blogerke še kako dobro poznamo, malo pa se je tudi bojimo. Prav zato je Lena poskrbela, da smo se s SEO spet nekoliko bolj spoprijateljile in verjamem, da je marsikatera od njenega predavanja odnesla veliko novega znanja.
Dopoldne je sklenila Tjaša Deu, ena najbolj uspešnih slovenskih YouTube ustvarjalk. Njeno predavanje bi lahko opisali z eno samo besedo: snemaj! Pa ne jutri, niti ne pojutrišnjem, ampak zdaj! Nasveti izkušene kolegice bodo še kako prav prišli lepotnim blogerkam, ki se že dlje časa opogumljajo za vstop na YouTube platformo.

Po jutranjih predavanjih in miganju z možgančki je bil čas, da razmigamo tudi svoje čute. Poleg okusnega kosila, ki so nam ga pripravili v Hotelu Lev, so nas v avli čakale čudovite pop-up stojnice sponzorjev.
Z nami so bili v dopoldanskem delu: Honor (s predstavitvijo mobilnega telefona Honor 9), MakeUp Revolution (z božičnimi novostmi), Lotique Makeup (nova slovenska znamka ličil nam je predstavila zadnje novosti in najbolj prodajane izdelke), Medex (z linijama BeeSecret in Kolagen Lift), Philips (ki je predstavljal novo Lumeo in naše frizure spravljal v red z najnovejšimi kodralniki), Rauch (s smoothiji #RauchFresh, ki so nas izdatno okrepčali in nam dali nov zagon energije), S. Oliver (z novo linijo So Pure parfumov), Smile Concept Store (ki je v Ljubljani odprl novo, bolj moško trgovinico), VivaDerm (z novo linijo Caudalie izdelkov), The Body Shop (s praznično ponudbo ), Yankee Candle (z božičnimi svečkami in čudovito dišečo stojnico), L’Occitane (z novo toaletno vodo Terre De Lumiere L’Eau), Afrodita (z novo linijo izdelkov s sivko in arganovim oljem), Avon (z novostmi iz linije ličil Mark) ter Fidimed (s prehranskimi dopolnili). Medijski sponzor konference je bil tudi letos Cosmopolitan, z nami pa je bila tudi Ars Florae Gardenia, ki nam je ne le predstavila nove trende za praznično okrasitev doma, ampak poskrbela tudi za čudovit ambient v predavalnicah. Že po uri smo imele blogerke na fotoaparatih stotine fotografij, v rokah na desetine vrečk, dne pa še zdaleč ni bilo konec!

Spet je bil čas za predavanja, tokrat popolnoma druge, a nič manj pomembne teme.
Popoldne je otvorila Petra Arula, ki je z nami spregovorila o jezikovni pravilnosti naših blogov in nam omogočila hitro obnovitev srednješolske slovnice. Nina Glamuzina Kranjc iz Aikon akademije je spregovorila o mitih, ki obkrožajo nego obraza in z revolucionarnimi pogledi na to temo spodbodla diskusijo z občinstvom.
Sledilo je predavanje Monike Horvat iz agencije Kuka, ki nam je v svojem predavanju skušala podati čim več informacij, s katerimi bo naše oglaševanje na družbenih omrežjih učinkovito, pametno – in ne predrago. Glede na to, da se mnoge blogerke šele odločamo za samopromocijo, vsekakor zelo zanimivo in uporabno predavanje.

Zadnje predavanje je potekalo v obliki okrogle mize. Udeleženke dr. Sandra Bašič Hrvatin, Katarina Bervar Strnad, Nika Erčulj in dr. Sonja Merljak Zdovc so z moderatorko Ulo Furlan spregovorile o medijski odgovornosti in pismenosti. Kuliji blogerk so pridno drveli čez papir in iskreno lahko rečem, da je bil to pogovor, ki smo ga morda kot skupnost najbolj potrebovale.

Lepotna blogerska skupnost v Sloveniji je vsako leto večja, pridobiva na pomenu in dobiva močan glas. Ta glas smo blogerke pred mesecem dni izkoristile tudi v glasovanju za najboljše lepotne znamke in izdelke leta, na konferenci pa je bil čas, da se najboljšim podelijo nagrade Beauty Bloggers Awards 2017.
Letos so te odnesli domov Olaplex (naj izdelek za nego las), Add Actives C20 Tetraforce (naj izdelek za nego obraza), Gel za prhanje Terre De Lumiere znamke L’Occitane (naj izdelki za nego telesa), S.Oliver For Her (naj dišava), Licila.si (že tretje leto zapored najboljša spletna trgovina), The Ordinary (naj lepotna inovacija), Afrodita (že tretje leto zapored naj slovenska znamka) ter podjetje Stillmark, ki smo ga nagradile za najboljše sodelovanje z lepotnimi blogerkami. Ker pa smo blogerke tudi skupnost, ki se med seboj podpira, vsako leto izmed nas izberemo eno, ki je s svojim delovanjem zaznamovala preteklo leto. To je letos postala Gabi z bloga Parokeets, ki je z izjemnim znanjem in izkušnjami, dobro voljo ter ogromno energije lahko vzor vsem nam.

Zadnji del večera je zaznamovalo lepotno razvajanje, tudi tokrat z novimi stojnicami in novimi ponudniki lepote. Blogerke smo se lahko ustavile v kotičku Olaplex, Alterne ter salona Med in mleko, kjer so nam umetelno uredili pričeske. Pri Catrice smo spoznavale novo omejeno izdajo ličil Catrice & Kaviar Gauche, Nelipot nam je predstavil vrsto novih, inovativnih izdelkov za nego telesa in osebno higieno, Gelish in Sisi-nger 21 pa lake Morgan Taylor. Skozi cel dan nas je s svojimi pozornostmi spremljala tudi znamka Vichy.

Druženje se vsako leto zavleče pozno v večer. Noge so morda res utrujene od stanja in roke težke od premnogih vrečk, s katerimi so nas obdarili sponzorji, vendar pa konferenca prav v vsaki udeleženki zaneti iskrico nove energije, zanosa in idej, ki so vir novega ustvarjanja. Ko pa so se končno ugasnile luči (in je v hotelu zaradi vsega klepeta malo “deževalo” iz stropa), smo si samo še pomahale in rekle – se vidimo čez leto dni. Nepozabno, neverjetno, navdihujoče, noro. Beautiful Bloggers MeetUp.

BBMU_Med_in_mleko

Začni organsko!

Spremeni svoje navade in se neguj z najboljšim iz narave. Odkrij Melvitin svet organske kozmetike.

MELVITINA zgodba se je začela v srcu ene najslikovitejših francoskih regij, departmaja Ardèche. To je pokrajina čiste, prvinske lepote, polna dih jemajočih umetnin, ki jih lahko ustvari le narava. Leta 1977 sta v to prostrano, neokrnjeno okolje prispela čebelar Bernard Chevilliat in njegov brat Philippe. Daleč stran od hrupa in vrveža mestnega življenja sta zgradila čebeljo farmo. Želela sta uresničiti svoje sanje o svobodi, o ponovnem sožitju s svetom čebel in z neverjetnimi čudeži, ki jih ustvarja narava. Ko sta pred dobrimi tridesetimi leti ustanovila Melvito, sta imela en sam cilj: ustvariti podjetje, ki bo odražalo njun odnos do življenja ter ustvarjalo naravne, varne in učinkovite izdelke.

Melvita BBMU 2017 - neokrnjena narava

Melvita je pionirsko podjetje in ena največjih strokovnih avtoritet na področju organske lepotilne nege. Je tudi prva blagovna znamka organske kozmetike, ki je pridobila certifikata ECOCERT in COSMEBIO, ter je še danes ena vodilnih na tem področju. Ime Melvita izvira iz latinskih besed »mel«, ki pomeni med, in »vita«, ki pomeni življenje.
Melvito pri ustvarjanju od nekdaj vodi neomajna ljubezen do narave in čebel, zato aktivno podpira pobude za varovanje narave, promovira ekološko poljedelstvo in pomaga pri projektih za ohranjanje čebel. In prav čebela, ta ranljiva priča sodobnega sveta, je postala Melvitin prepoznavni znak.

Več kot 30 let znanja in izkušenj na področju organske kozmetike Melviti omogoča ustvarjati učinkovite in inovativne izdelke, ki ne vsebujejo parabenov, sintetičnih UV-filtrov in barvil, parafina, silikonov, mineralnega olja itd.. V svojih laboratorijih za raziskave in razvoj preučuje več kot 600 naravnih in organskih sestavin ter vedno znova išče nove načine, kako jih združiti v popolno harmonijo. Melvitina lepotilna olja, cvetne in intenzivne vodice so tako postali čisti odraz narave ter predstavljajo njeno nenehno stremenje k preprostosti in kakovosti.

Melvita BBMU 2017 izdelki

Melvita je na voljo v spletni trgovini www.melvita.si ter na prodajnih mestih Nama, Maxi, Müller, Vita Care in Lekarna Ljubljana.

Jesen – polna izzivov ali nov začetek

Si že občutila, da je dan vse krajši? Če ne drugače že zato, ker je prekratek za vseh tisoč sto enajst stvari, ki bi jih rada opravila v enem samem. Najbrž je od začetka šolskih dni ostalo nekje v tebi, da je jesen nov začetek, start nečesa novega … A nekaj ostaja enako – Medex ti bo stal ob strani tudi ob letos zastavljenih ciljih! S pravo merico skrbno izbranih čebeljih zakladov boš kos vsem vzponom in boš preživela vse padce, ki ti jih prinašajo izzivi.

Eno izmed najpopolnejših hranil, kar nam jih je ponudila narava, je med. Če boš hladne jesenske dni začela z žličko medu v času, vodi z limono ali pa na kruhu, verjamemo, da bodo skrbi manjše in slajše.

MEDEX ZLATI PANJ med

Idealen vsakodnevni dodatek k prehrani je matični mleček; njegovo moč so poznali že stari Egipčani. Uživali so ga lahko le faraoni in ga poimenovali kraljevski žele ali Gelée royale. Je najdragocenejši pridelek iz čebeljega panja in skrivnost dolgoživosti, velikosti in izjemne plodnosti čebele matice. Na voljo je sam ali z dodanimi vitamini C in D, ki bodo še dodatno okrepili tvoj imunski sistem.

Za popolno hrano po mnenju sodobne znanosti in nutricionistov velja cvetni prah. Grki in Rimljani so mu rekli »prah, ki daje življenje«. Cvetni prah, ta čudoviti, a hkrati skrivnostni čebelji pridelek, sestavljajo zrnca, bogata z beljakovinami. Med njimi je kar 50 % esencialnih aminokislin, ki jih telo ne more tvoriti samo, lahko pa mu jih zagotoviš s prehrano. Vsebuje tudi vitamine, minerale in vlaknine, ki ohranjajo in podpirajo življenje v svoji najbolj osnovni, čisti in naravni obliki.
MEDEX Gelee Royale SUPER 1000mg

Tvoj spremljevalec in zaščitnik naj bo propolis – več kot 200 aktivnih učinkovin, združenih v naravno smolnato zmes, ki čebele v panju ščiti pred vlago, mrazom in mikrobi. Medexovi izdelki s propolisom imajo standardizirano vsebnost bioflavonoidov – rastlinskih barvil z zaščitno funkcijo -, s čimer je izdelkom zagotovljena preverjena in stalna kakovost. Poleg tega pa bo poskrbel tudi za prijeten zadah, ki je pomemben za tvojo samozavest.

Verjamemo, da je za samozavest pomembno dobro počutje in da jo krepi tudi izgled. Do sijoče polti si lahko pomagaš s čebeljim strupom in brez agresivnih posegov – z dermatološko testirano kremo. Moč čebeljega strupa je poznana po vsem svetu, že nekaj časa pa njegove pomlajevalne sposobnosti koristijo Beyoncé, Kate Middleton, Gwyneth Paltrow in Kylie Minogue. Najenostavnejša uporaba je zagotovo v obliki seruma in kreme Beesecret s preverjenim delovanjem.

Želimo ti čim več uresničenih ciljev in prijetnih poti do njih!

 

Tvoj Medex

BEAUTIFUL BLOGGERS MEETUP 2016 (konferenca lepotnih blogerk)

KONFERENCA LEPOTNIH BLOGERK, BEAUTIFUL BLOGGERS MEETUP #2

V petek, 7. 10. 2016 je v centru Ljubljane, v hotelu Lev potekala druga konferenca Lepotnih blogerk, Beautyfull Bloggers MeetUp. Šestdeset lepotnih blogerk, strokovnjaki z različnih področij povezanih z lepoto in ponudniki lepotnih izdelkov in storitev so se družili in s predajanjem znanja poskrbeli, da bo lepotno blogerstvo v prihodnje še kakovostnejše.

Minuli konec tedna so v čudoviti dvorani Karantanija še posebno uživale predstavnice nežnejšega spola aktivne v digitalnih medijih: v petek se je tam odvijala konferenca za lepotne blogerke, na kateri je 60 lepotnih blogerk poslušalo predavanja strokovnjakov kot so Aleš Bravničar (predaval je kako do trendne in kakovostne Instagram fotografije), Lena Gregorčič, ki je razkrila kako do dobrega SEO zapisa, priznana srbska blogerka Branislava Antović, ki je navdušila s svojo zgodbo o uspehu, Mojca Marš, ki je predala svoje FB znanje, Sanja Macur, ki je razkrila kako povečati promet na blogu, Jeanette Berdos, ki je predstavila unikatnost izdelkov Dvorec Trebnik in Kristina Vidic, make-up artistka, ki je razkrila prihajajoče trende in nas seznanila s podrobnostmi iz zakulisja svetovnih modnih revij. Nadvse zanimiva je bila tudi okrogla miza o Instagramu, na kateri je poznavalec družbenih omrežij Matej Špehar vplivneže na Instagramu neusmiljeno zasliševal o tehnikah in trikih, ki jih uporabljajo za uspešnost svojih profilov. Glavni pokrovitelj dodgodka je bila slovenska naravna znamka Dvorec Trebnik, seveda pa niso manjkali tudi ostali ponudniki lepotnih izdelkov in storitev, ki so blogerke navdušili s predstavitvijo prihajajočih novosti. Izobraževanje lepotnih blogerk se je zaključilo z družabnim razvajanjem, saj so se blogerke ob friziranju, ličenju in manikiri zabavale ob glasbi in giff fotografiranju. Dogodek, katerega tema je bila ‚Bodi samosvoja, bodi samorog!’, je postregel s trendi v digitalnem svetu, lepoti, hrani, zabavi in res navdušil udeleženke in ostale prisotne. Več utrinkov lahko poiščete v spletu pod #bbmulj.

V okviru dogodka je potekala tudi že druga podelitev blogerskih nagrad Beauty Bloggers Awards 2016. V spletni anketi, ki so jo izpolnile udeleženke, so bili izbrani tisti zmagovalci, pri katerih so se anketiranke zedinile z vsaj tretjino glasov:
Kategorija: LIČILA, zmagovalec: Avon Perfectly Matte Lipstick
Kategorija: LASJE, zmagovalec: Batiste Šampon za suho pranje las
Kategorija: NEGA TELESA, zmagovalec: Afrodita 100% SPA Mousse za telo
Kategorija: NEGA OBRAZA, zmagovalec: Dvorec Trebnik Vlažilni serum z hialuronsko kislino
Kategorija: SOS IZDELEK, zmagovalec: Vichy Dermablend [3D Correction]
Kategorija: DIŠAVA, DIŠAVNA LINIJA, zmagovalec: Le Couvent Des Minimes Eau Sereine
Kategorija: SPLETNA TRGOVINA, zmagovalec: Ličila.si
Kategorija: SODELOVANJE Z BLOGERKAMI, zmagovalec: Stillmark d.o.o.
Kategorija: SLOVENSKA ZNAMKA, zmagovalec: Kozmetika Afrodita
Kategorija: BLOGERSKA OSEBNOST, zmagovalec: Nika Veger

Zakaj in kako uporabljati naravno kozmetiko?

Kozmetika je del vsakdana, prepletena je z ogromno koraki našega življenja. Prvi stik z njo imamo že ob jutranjem čiščenju, zvečer pa se poslovimo če že ne z nočno nego, z večerno prho. Si zato kdaj pomislila, da bi bilo dobro uporabljati naravno?

dobra-naravna-kozmetika-dvorec-trebnik-supermarket-by-beautyfullblog-24

Če se ti je morda v glavi kdaj porajalo vprašanje »zakaj kupiti in uporabljati naravno kozmetiko?«, ti bo morda pri naslednjem nakupu pomagalo naslednjih nekaj razlogov:

1. NARAVNA KOZMETIKA JE OKOLJU BOLJ PRIJAZNA

Tudi pri proizvodnji kozmetike industrija pušča grozovite posledice na okolje – zaradi pridobivanja sestavin, kot tudi proizvajanja embalaže. Vpliva tako na rastlinstvo, kot tudi živalski svet. Prav znamke, ki proizvajajo izključno naravno kozmetiko, se trudijo negativne vplive kar se da zmanjšati, hkrati pa že same sestavine ne terjajo tako hudih posledic. Še en razlog več je, da pri uporabi proizvoda in posledičnemu izločanju v okolje, celotna narava manj trpi.

2. NARAVNA KOZMETIKA JE BREZ ŠKODLJIVIH INVAZIVNIH KEMIKALIJ

Čeprav je potrebno tudi pri izbiri naravnih sestavin biti pozoren, je veliko manjša verjetnost, da boš pri uporabi naravne kozmetike naletel/a na eno izmed naslednjih škodljivih sestavin: parabeni, ftalati, triklosan, benzofenon, oksibenzon, sintetične dišave… Manj možnosti je torej za vnetja, iritacije, rdečico in celo izbruhe mozoljev ter druge stranske učinke. Dolgoročno je lahko rezultat uporabljanja naravne kozmetike izjemen, koža je hvaležna in pomirjena.

3. NARAVNA KOZMETIKA JE BOGATA IN HRANLJIVA

Izdelki naravne kozmetike so lahko izjemno bogati v smislu hranljive vrednosti za samo kožo. Med sestavinami naravnih izdelkov se pogosto najdejo hranljiva olja, kot so na primer arganovo, jojobino, avokadovo, ter ekstrakti, kot so na primer ekstrakt zelenega in belega čaja ter izvlečki semen različnih rastlin. Le-ti kožo mehčajo, jo dodobra nahranijo in jo celo zaščitijo pred škodljivimi učinki okolja. Antioksidativno delovanje naravnih produktov preprečuje tudi nastajanje gubic, pomaga pri večji tvorbi kolagena in elastina.

Odgovor na vprašanje »kako uporabljati naravno kozmetiko?« je preprost. Večina lepotnih strokovnjakov je mnenja, da je pri negovalnih produktih včasih bolje stopiti korak nazaj in čim manj komplicirati. Tako so med najbolj učinkovitimi prav tisti produkti, ki ne vsebujejo kilometrskega seznama negovalnih sestavin, kot so izdelki slovenske znamke Dvorec Trebnik. 100% negovalna olja so na primer izredno učinkovita in vedno bolj priljubljena. Za boljšo učinkovitost naravne kozmetike pa se velja držati naslednjih pravil:

 • NAJPREJ: VODNA OSNOVA Da bodo produkti zares dobro učinkovali, je potrebno upoštevati njihovo zaporedje nanašanja. Čiščenju kože naj sledi nanos produkta na vodni osnovi – to naj bo osvežujoč tonik, čez katerega lahko nato naneseš še vlažilni serum. Odlična sta Dvorec Trebnik Osvežujoč tonik in Dvorec Trebnik Vlažilni serum z hialuronsko kislino. Ko se bosta ta dva dobro vpila, je čas za naslednji korak…
 • 2. NATO: BOGATEJŠE TEKSTURE Produkte z bogatejšimi teksturami se po pravilu nanaša po lahkotnejših, ki bazirajo na vodni osnovi. Ta korak lahko predstavlja hranilna negovalna krema, ali pa vlažilni losjon, ki mu je primešana kakšna kapljica negovalnega olja. Produkt najprej nanesi na čisto dlan, ga segrej (aktiviraj!) in nato nanesi na kožo. Masažni gibi bodo delovali blagodejno in povečali učinkovitost izdelka.

Popolna lepotna blogerka – lepa in polna energije

Draga blogerka,

ko iščeš ravnovesje med vsakodnevnimi opravki, delom in prostim časom, ko narediš kaj prijetnega zase, ti Medex prihaja nasproti z naravnimi izdelki, ki bodo poskrbeli, da se boš odlično počutila in polna energije izpolnjevala zastavljene cilje.

unsplash-toa-heftiba

Za nego kože od znotraj izberi Kolagenlift z aktivnimi sestavinami, izbranimi posebej za ohranjanje lepe kože. Kolagen Verisol®, glavna učinkovina Kolagenlifta, klinično dokazano zmanjšuje gube ter izboljša napetost in elastičnost kože, hialuronska kislina napolni prostor med kolagenskimi vlakni, niacin, poznan tudi kot vitamin B3, pa pripomore k ohranjanju zdrave kože. Kolagenlift je polnjen v priročne stekleničke, ena steklenička ustreza priporočenemu dnevnemu odmerku.

Za zunanjo nego kože izberi izdelke z nežnimi naravnimi sestavinami. Kremi Apilana face in Apilana hands vsebujeta kar 99,5 % sestavin naravnega izvora. Apilana face z matičnim mlečkom, čebeljim voskom, karitejevim maslom in pšeničnimi ceramidi poskrbi za mladosten videz kože na obrazu, Apilana hands pa za žametno mehke roke. Ko tvoja koža potrebuje obnovo, izberi Apikompleks kremo ali Propolis mazilo. Apikompleks krema s propolisom, matičnim mlečkom in čebeljim voskom izboljšuje obrambni mehanizem kože ter njeno strukturo, spodbuja njeno delovanje in jo ohranja zdravo, Propolis mazilo pa je 100 % naravno mazilo, namenjeno regeneraciji občutljive, suhe in zelo suhe kože na obrazu in telesu. Idealno je tudi po sončenju, depilaciji in britju.

Urejena in samozavestna si pripravljena na nove izzive. Da dan z njimi ne bo nikoli prenaporen, si privošči matični mleček Gelée Royale. Matični mleček je najdragocenejši dar čebeljega panja, ki so ga v starem Egiptu uporabljali že faraoni. Zaradi svoje edinstvenosti so ga imenovali »hrana bogov«, uporabljali pa so ga za poživitev in tudi v kozmetiki. Na voljo je sam ali z dodanimi vitamini, ki bodo še dodatno okrepili tvoje telo.

Ko pri svojih izzivih potrebuješ dodaten napoj energije in koncentracijo, pa popij stekleničko Guarana Natural Energy – naravni kofein iz gvarane se v telesu sprošča počasneje kot kofein iz kave in ima dolgotrajnejši učinek. Tako boš z nasmehom opravila vse obveznosti.

Želimo ti prijeten dan na blogerski konferenci in te vabimo, da nas v odmoru obiščeš na naši stojnici. Čaka te prav posebna naravna osvežitev #liftlimonada.

Tvoj Medex

Večer pred konferenco: privošči si sproščajoč ritual

Draga lepotna blogerka,

7. oktober bo tvoj dan. Unikaten in neponovljiv. Program je skrbno pripravljen z mislijo nate, presenečenj bo kar nekaj, je pa seveda tudi od tebe odvisno, kako se bo tvoj dan odvijal, kako se boš počutila, koliko novega znanja boš vsrkala in koliko novim priložnostim in poznanstvom se odprla. Da bo dan kar se da čudovit, naj se priprave pričnejo večer prej.  Le Couvent des Minimes  je zate pripravil nekaj nasvetov za sproščajoč ritual, ki ga izvedi na večer pred konferenco Beautiful Bloggers Meetup.

sprocajoca-meglica-za-lahko-noc

 1. »Feel-good« glasba Verjetno so ti že znani pozitivni učinki, ki jih ima glasba na naše razpoloženje, kajne? Zato se udobno namesti v naslonjač, prižgi svečke in izberi playlisto, ki v tebi vzbuja dobre občutke. Hmm … Zakaj ne bi zraven še malo zaplesala? Daj si duška, saj te nihče ne gleda.
 2. Meglica dobrega počutja Če želiš še dodatno spodbuditi dobro počutje, se odišavi s svojo najljubšo dišavo. Le Couvent des Minimes priporoča Kolonjsko vodico Eau Sereine, za katero se zdi, da lahko ustavi čas in te popelje v povsem drug svet … Izvirni naravni recept vsebuje sivko in bergamotko za sproščanje, mandarino za harmonijo in cedro, ki je vir energije.
 3. Planiraj pozitivno in tako tudi bo Ko je tvoje počutje na vrhuncu, vzemi list papirja in pisalo ter pomisli na jutrišnji dan. Napiši jasno namero, kaj si želiš, da se jutri uresniči. Kako se želiš počutiti, kaj novega se želiš naučiti, koga želiš spoznati? Na primer: Jutri se bom počutila ___________.
 4. Sproščajoča peneča kopel Vzemi si čas za penečo kopel, ki je odlična tako za telesno kot tudi duševno dobro počutje. Že 10 minut poležavanja v topli vodi bo sprostilo mišice in dvignilo temperaturo telesa na raven, ki je idealna pred spanjem. Kombinacija eteričnih olj v Sproščajoči peneči kopeli Eau Sereine bo poskrbela, da se v trenutku potopiš v pomirjajoče ravnovesje. Čas v vodi lahko izkoristiš za to, da si predstavljaš uresničitev tvoje namere za jutrišnji dan in ob tem uživaš.
 5. Dolga prha Alternativa kopeli je lahko malce daljša prha. Bodi čim bolj prisotna in uživaj v vsakem trenutku. Zaznaj, kako toplota vode ovije tvoje telo. Svojo pozornost preusmeri na občutek dotika na koži, ko z roko ali gobico nežno drsiš po koži. Predstavljaj si, da voda odnaša vse tvoje skrbi, negativne občutke in napetosti v telesu. Ko primeš brisačo, začuti njeno teksturo. Kakšen občutek daje koži? Globoko vdihni in povohaj, kako sveže diši tvoja koža. Še posebej, če si uporabila Sproščajoč gel za prhanje Eau Sereine.
 6. Krepčilen spanec Po prvih dveh korakih si odlično pripravljena na prijetno potovanje v svet sanj! Jutri bo dolg dan, zato z odhodom v posteljo raje ne odlašaj preveč. Saj veš, kakovost spanca pomembno vpliva na tvoj videz in razpoloženje. Dan se po jutru pozna, jutro pa po noči.  Za še boljši spanec, si nadeni spalno masko ter po spalnici in posteljnini razprši Sproščajočo meglico za lahko noč Eau Sereine . Izvirni recept združuje eterična olja s cvetno dišavo in tako ustvari razpoloženje, ki vabi k počitku in sprostitvi.

 

 

Želimo ti lahko noč …
… in že komaj čakamo, da ti v petek zaželimo DOBRO JUTRO!

 

P. s.
Francoska blagovna znamka naravne kozmetike Le Couvent des Minimes je ena od pokroviteljev konference Beautiful Bloggers MeetUp. Je morda še ne poznaš? Ustanovljena je bila leta 2004 kot poklon bogati tradiciji zdravilnih receptov, ki so jih iz skrbno izbranih rastlin in zelišč pripravljale ljubeče sestre klarise, da bi pomagale starejšim, onemoglim in revnim, ki so zavetišče poiskali v samostanu Minimes v srcu Provanse. Dandanes je bivši samostan preurejen v hotel in spa Couvent des Minimes, ki svojim gostom ponuja edinstveno priložnost za sprostitev in dobro počutje – med drugim je tam na voljo tudi omenjena kolekcija Eau Sereine. Nič ni boljšega od popolnega sproščajočega rituala.

Kako do hotela Lev? Tako …

Tokrat bo konferenco lepotnih blogerk, Beautiful Bloggers MeetUp, gostil elegantni Hotel Lev, ki se nahaja na Vošnjakovi ulici 1 v Ljubljani, praktično v samem centru mesta, le streljaj od parka Tivoli. Za tiste, ki prihajate z drugega konca Slovenije, smo pripravili nekaj napotkov in možnosti glede prevoza in parkiranja.

hotel Lev

1. Z avtomobilom

• Najcenejše parkiranje je na enem izmed ljubljanskih P+R parkirišč (Dolgi Most, Barje, Stožice, Studenec, Ježica). Celodnevno parkirnino, 1,2 €, plačaš z Urbano (kupiš jo lahko na Urbanomatu ali npr. v trafikah), v to ceno pa sta všteti tudi dve vožnji z mestnim avtobusom (recimo od parkirišča do ­centra ter obratno).
Več o tem si preberi tukaj.

• Dražje, a bolj udobno je parkiranje na parkirišču Tivoli (I ali II). Če parkiraš na skrajnem južnem koncu parkirišča I, te čaka le lep in kratek, 3 minutni, sprehod do Hotela Lev (ne spreglej stopnic, ki te popeljejo na Celovško cesto). Cena: 0,60 € za prvi 2 uri, vsaka naslednja 0,60 €. Namig: parkirišče se zapre ob 20:00 – to običajno pomeni dvignjene zapornice. 😉
Klik-klik za podrobnosti.

Parkiranje v samem hotelu je mogoče v garaži, v kletnih prostorih Hotela Lev, na Vošnjakovi ulici 1. Cena celodnevnega parkiranja je 20 €.

2. Z mestnim avtobusom

Z mestnim avtobusom lahko do neposredne bližine lokacije naše konference dostopaš z vseh koncev Ljubljane. Za vožnjo z mestnim avtobusom potrebuješ mestno kartico Urbano (kupiš jo lahko na Urbanomatu ali npr. v trafikah) in naloženo dobroimetje v višini vsaj 2,4 € (vožnja v eno smer stane 1,2 €).

V neposredni bližini Hotela Lev je postajališče (Gosposvetska), tam ustavijo avtobusi številka 1, 5, 7 in 8.
Na postajališču Bavarski dvor, ki je od hotela Lev oddaljeno 3 minute hoda, ustavijo avtobusi številka 2, 6, 7, 8, 9, 13, 14, 18, 19, 20, 22.

Najboljši pregled nad linijami ter voznimi redi dobiš na strani lpp.si.

3. Z vlakom ali avtobusom

Iz glavne železniške ali avtobusne postaje v Ljubljani se lahko do hotela tudi sprehodiš. Namig: 9 minutni sprehod lahko mine hitreje v družbi katere izmed blogerk, ki se bodo udeležile 2. konference organizirane samo za nas.

4. S taksijem

• V Ljubljani deluje več taksi služb, najboljše razmerje med hitrostjo in kakovostjo storitve ter ceno pa zagotavlja Laguna. Cena štartnine je 0,93 €, prevoženega kilometra pa 0,89 €. Telefonske št. na katerih so dosegljivi: 080 1117, 080 12 33, 01 511 23 14, 031 492 299.

• Lahko pa uporabiš tudi novo aplikacijo HOPIN, brezplačno aplikacijo za naročanje taksija preko pametnega telefona in tabličnega računalnika. Tako boš le s tremi kliki naročila sebi najbližji taksi. Pred potrditvijo naročila pa boš lahko izbrala tudi ceno na kilometer, tip avtomobila ali dobro ocenjenega voznika. Kako in zakaj uporabljati aplikacijo preveri tukaj.

Beautiful Bloggers MeetUp 2: Kaj lahko pričakuješ

Če si se konference udeležila lani, potem veš kaj lahko pričakuješ. Če pa se za obisk lepotno-blogerske meke odločaš prvič, naj te povabimo s spodnjimi dejstvi in fotografijami iz lanskoletnega Beautiful Bloggers MeetUpa.

Beautiful_Bloggers_MeetUp_foto_Marko_Delbello_Ocepek-007

Top sedem razlogov, zakaj se moraš #BBMULJ2 udeležiti

Za ceno vstopnice, 65 €, boš dobila res veliko:

 1. delavnice in predavanja s strokovnjaki. Letos smo bili pri izboru še natančnejši in povabili takšne, ki so se s svojim delom izkazali v praksi in imajo za nas kup preverjenih nasvetov in trikov za boljše bloganje.
 2. možnost spoznavanja nove lepotne ponudbe; novih znamk in izdelkov ter njihovih ponudnikov
 3. navdih in motivacijo za nadaljne bloganje ob trendni hrani, glasbi, dekoraciji, aktivnostih
 4. kup čudovitih fotk, ki jih boš lahko objavila na blogu in socialnih omrežjih, fotografija vseh udeleženk pa bo v reportaži z dogodka objavljena tudi v kakšnem od tiskanih medijev
 5. možnost debatiranja z drugimi blogerkami, strokovnjaki, uvozniki
 6. jutranjo kavico ali čaj s prigrizki, dopoldansko malico, fingerfood kosilo, popoldanski prigrizek, večerni koktajl in prigrizek, ves dan pa bo na voljo voda in sadje
 7. čudovita darila, ki jih boš lahko preskušala doma (v vrednosti najmanj 100 €)

Beautiful_Bloggers_MeetUp_foto_Marko_Delbello_Ocepek-004

Beautiful_Bloggers_MeetUp_foto_Marko_Delbello_Ocepek-182

Beautiful_Bloggers_MeetUp_foto_Marko_Delbello_Ocepek-283

Zato pa ga bodo obiskale one
Ne glede na to ali se s pisanjem bloga šele spogleduješ ali pa si že stara blogerka, spoznala boš veliko novih trikov, lepotil in blogerk. Tako se ga veselijo:

Ajda (Ajda’s)

”Lanskoletno konferenco sem delno obiskala kot predavateljica in delno kot poslušalka. V obeh vlogah sem uživala in domov odnesla (ne le goro novih izdelkov temveč tudi) veliko znanja. Od letošnje zato pričakujem še več, predvsem nadgraditev tematik, verjamem pa, da bo celotna zadeva izpeljana, tako kot mora biti. Niki zaupam in prav zato se veselim novega praznika lepotnih blogerk.”

Aleksandra (Angel Beauty Blog)

”Če sem čisto iskrena, se letošnje konference še bolj veselim. Že lansko leto sem bila noro navdušena, letos pa sem še bolj, skoraj že neučakana. Veselim se novih spoznanj, druženja in predvsem vseh predavanj, ki nas čakajo. Lansko leto mi je najbolj v spominu ostala fotografska delavnica, kjer sem pridobila ogromno znanja in prav to znanje je moje fotografije zelo polepšalo. Mislim pa da je predvsem vsem nam blogerkam v spominu ostala gora kozmetike in super organizacije naše Nike. Vse pohvale!”

Cindy (All Things Artsy)

”Od prvega dne kot blogerka sem si želela, da bi tudi v Sloveniji imeli pravi blogerski meetup. Moje želje so se uresničile z lanskoletno konferenco lepotnih blogerk. Dogodek je bil na vrhuncu in je izpolnil vsa moja pričakovanja. Všeč mi je bil program, pogostitev, predstavitev sponzorjev, skratka vse. Skupaj z ostalimi blogerkami sem preživela odličen oktoberski dan, katerega bom imela v spominu še dolgo časa.”

 

Beautiful_Bloggers_MeetUp_foto_Marko_Delbello_Ocepek-236

Beautiful_Bloggers_MeetUp_foto_Marko_Delbello_Ocepek-248

Beautiful_Bloggers_MeetUp_foto_Marko_Delbello_Ocepek-258

Beautiful_Bloggers_MeetUp_foto_Marko_Delbello_Ocepek-068

Prideš? Hitro si rezerviraj vstopnico, saj je na voljo le 60 mest.

**Novim zapisom v zvezi s konferenco lahko slediš na Bloglovinu.**